تفاوت هاست اشتراکی با سرور مجازی چیست؟ هاست یا سرور اختصاصی
اگر شما از جمله افرادی هستید که، قصد دارید ایده های بزرگ کسب و کار خودتون اجرایی کنید و به اهداف بزرگتون دست یابید. تا همه شما را بشناسند. قبل از راه اندازی کسب و کار اینترنتی باید تفاوت هاست اشتراکی و سرور مجازی را بدونید. توصیه می کنم حتما مطلب زیر را مطالعه کنید.
اگر می خواهید کسب و کار اینترنتی و وب سایت خودتون را راه اندازی کنید. ابتدا باید بدونید که به چه چیزهایی نیاز دارید؟ داشتن هاست و دامنه از الزامات راه اندازی یک وب سایت است. آیا با ویژگی های یک هاست خوب و با کیفیت آشناییت دارید؟ آیا میدونید سرور مجازی چیست و چرا از آن استفاده می شود؟ آیا با انواع هاست و تفاوت ها و ویژگی های آن آشنایی دارید؟
قبلا به معرفی انواع هاست بهینه سازی شده (چه نوع هاستی بخریم؟) پرداختیم. در ادامه نیز به بررسی تفاوت های هاست اشتراکی و سرور اختصاصی خواهیم پرداخت و همچنین با مزایا و معایت هر کدام آشنا خواهید شد.
هاست چیست؟
هاست به معنی میزبان است و به محیط مجازی گفته می شود، که بر روی یک سرور برای یک وب سایت تدارک دیده شده است. ممکن است بر روی یک سرور ۱ یا ۱۰۰ سایت و حتی بیشتر میزبانی شود. تعداد وب سایت های موجود بر روی یک سرور به منابعی همچون قدرت پردازنده و سی پی یو، میزان فضای رم، بزرگ و کوچک بودن وب سایت ها و میزان فضای سرور بستگی دارد.
برای مدیریت هر سرور از یک برنامه مدیریتی استفاده می شود، تا کاربر ( مدیر وب سایت) به صورت مجزا بتواند وب سایت خود را مدیریت کند. CPanel یکی از برنامه های بسیار محبوب برای مدیریت سرور های حاوی سیستم عامل لینوکس است.
زمانی که چندین وب سایت بر روی یک سرور قرار می گیرند. از اصطلاح هاست اشتراکی استفاده می کنیم. یعنی اینکه منابع سرور فقط در اختیار یک سایت قرار ندارد و بین چندین سایت تقسیم شده است. اگر می خواهید با هاست اشتراکی و سرور مجازی و همچنین با تفاوت ها، مزایا و معایب آن آشنا شوید. حتما تا انتهای مطلب را مطالعه نمایید.
هاست اشتراکی چیست؟
هاست اشتراکی یکی از گزینه های انتخابی شما برای میزبانی وب سایت است. اگر می خواهید با هاست اشتراکی آشنا شوید، حتما ادامه مطلب را مطالعه نمایید.
همین طور که از نام هاست اشتراکی پیداست. در واقع میزبانی چندین وب سایت، به صورت اشتراکی توسط یک سرور است. کلیه منابع سرور بین تمامی وب سایت های موجود بر روی سرور تقسیم و به اشتراک گذاشته می شود.
شرکت های ارائه دهنده هاست اشتراکی تمامی منابع سرور از قبیل: پهنای باند BandWidth، پایگاه داده Database، فضای دیسک Disk Spase و سی پی یو و غیره را بین کلیه وب سایت های موجود بر روی سرور به اشتراک و تقسیم بندی می کنند. اشتراک گذاری منابع سرور بین چندین سایت می تواند برای شرکت های ارائه دهنده هاست از لحاظ هزینه مقرون به صرفه باشد. همین امر باعث می شود، هزینه نگهداری سرور بسیار کاهش یابد. به همین خاطر استفاده از هاست اشتراکی بین عموم مردم از محبوبیت بالایی برخوردار است.
خرید هاست اشتراکی و سرور مجازی
مزایای هاست اشتراکی
یکی از مزایای هاست اشتراکی، ارائه فضای میزبانی وب با قیمت بسیار مناسب و مقرون به صرفه است. برای مثال، هاست اشتراکی لینوکس با فضای ۱۰۰۰ مگابایت را می توان با پرداخت ماهانه ۲۰ هزار تومان خریداری کنید. هاست اشتراکی گزینه بسیار مناسبی برای کسب و کارهای نوپا است. اگر قصد دارید وب سایت خودتون راه اندازی کنید و نگران هزینه های هاست هستید. توصیه می کنم حتما از هاست اشتراکی استفاده کنید.
مطلب ویژه:
تفاوت هاست وردپرس معمولی با هاست پربازدید (از کجا هاست بخرم)
یکی دیگر از مزایای هاست اشتراکی ارائه خدمات آن بسیار مطلوب همچون، پشتیبانی قوی و ۲۴ ساعته ، پایگاه داده قدرتمند، سرعت مناسب، بک آپ گیری منظم از تمامی اطلاعات وب سایت به صورت روزانه، هفتگی و ماهانه و همچنین ارائه خدمات فنی بسیار عالی است.
شرکت های ارائه دهنده هاست اشتراکی، سیستم مدیریت محتوا را بر روی وب سایت نصب می کنند. تا شما بدون حتی یک خط کدنویسی صاحب وب سایت شوید.
همین طور که گفتم هاست اشتراکی برای کسب و کارهای تازه تاسیس بسیار مناسب است. زیرا تعداد بازدید کننده روزانه آنها کمتر از ۶۰۰ می باشد. پس هاست اشتراکی بهترین گزینه برای وب سایت شماست.
پیشنهاد ویژه:
۲۰ شرکت هاستینگ برتر ایرانی برای خرید هاست وردپرس اشتراکی
معایب هاست اشتراکی
اگر بخواهیم به یکی از بزرگترین معایت هاست اشتراکی اشاره کنیم. اشتراک گذاری تمامی منابع یک سرور بین چندین وب سایت را می توان از عمده ترین مشکلات هاست اشتراکی بدانیم. این بدین معنی است که، زمانیکه منابع بین چندین سایت تقسیم شود، امکان کمبود منابع بسیار افزایش می باید.
برای مثال، چند سایت کوچک و بزرگ بر روی یک سرور در حال استفاده از منابع سرور هستند. یکی از سایت های بزرگ از منابع سرور بیشتر استفاده می کند و این امر باعث می شود، عملکرد وب سایت شما و سایت های دیگر به صورت ناعادلانه ای کاهش یابد. حتی گاهی اوقات ممکن است، وب سایت شما از کار بیافتد.
اما این امکان نیز وجود دارد که، این موضوع برای وب سایت های کوچک مشکل خاصی به وجود نیاورد.
اگر تازه کسب و کار اینترنتی تون را راه اندازی کردید و صاحب وب سایت کوچکی هستید. توصیه میکنم از هاست اشتراکی برای میزبانی وب سایت استفاده کنید.
سرور مجازی (VPS)
همینطور که گفتم هاست اشتراکی و سرور مجازی شامل تفاوت هایی است. سرور مجازی یا VPS بر خلاف هاست اشتراکی از قدرت بیشتری برخوردار است. در سرور مجازی تمامی منابع و بخش های یک سرور بین چندین وب سایت تقسیم نمی شود. بلکه تمامی منابع یک سرور به یک وب سایت تعلق می گیرد. سرور مجازی یک سرور اختصاصی قدرتمند است. اختصاصی بودن آن می تواند به عملکرد بهتر منابع و بخش های سرور کمک بسیار زیادی داشته باشد.
مزایای سرور مجازی (VPS)
در سرور مجازی یا همان سرور اختصاصی شما منابع سخت افزاری و پهنای باند بیشتری در اختیار دارید و همچنین وب سایت شما با سرعت بیشتری لود می شود. این نکته بسیار مهمی است. اگر وب سایت شما از جمله وب سایت های پرترافیک است، و یا در آینده ممکن است ترافیک بیشتری به سمت وب سایت شما منتقل گردد.
شما به راحتی می توانید در صورت نیاز، میزان ترافیک و پهنای باند سخت افزار سرور مجازی را افزایش دهید.
یکی دیگر از مزایای سرور اختصاصی این هست که، در سرور مجازی دردسر های انتقال اطلاعات هاست دیگر وجود نخواهد داشت. و شما می توانید تمامی منابع سرور را شخصی سازی کنید.
یکی از مزایای بسیار مهم سرور مجازی که باعث شده کاربران بیشتری از آن استفاده کنند. امنیت بسیار بالای سرور در سرور مجازی است. امنیت سرور مجازی از هاست اشتراکی بسیار بالاتر است. اگر امنیت، سرعت، ترافیک بالا و پهنای باند وب سایت برایتان اهمیت دارد. از سرور مجازی استفاده کنید.
مطلب مرتبط:
۱۰ ویژگی اصلی در انتخاب نام دامنه خوب برای وب سایت
معایب سرور مجازی
همین طور که سرور مجازی دارای مزایای بی شماری است. اما از مشکلاتی نیز رنج میبرد. یکی از معایت اصلی سرور مجازی هزینه های بسیار زیاد آن نسبت به هاست اشتراکی است. شما باید هزینه های نگهداری سرور و همچنین هزینه های دیگری مانند لایسنس سرویس ها و نرم افزار نصب شده بر روی سرور را بپردازید.
یکی دیگر از مشکلات سرور مجازی, عدم مدیریت پیکربندی منابع سرور است. یعنی اینکه سرور در اختیار شما قرار میگیرد، اما شما به یک فرد متخصصی نیاز دارید که بتواند سرور اختصاصی شما را مدیریت نماید.
پیشنهاد ویژه:
بهترین هاست های رایگان ایرانی و خارجی – مزایا و معایب هاست ارزان
چه زمانی از هاست اشتراکی استفاده می کنیم؟
قبل از انتخاب و استفاده از هاست اشتراکی حتما به نکات زیر توجه نمایید
- اگر هزینه و بودجه خیلی برایتان اهمیت دارد
- اگر به میزان فضا و پهنای باند بسیار زیاد نیازی ندارید
- اگر وب سایت و وبلاگ کوچکی دارید
- اگر کسب و کارتان را به تازگی راه اندازی کرده اید
- اگر قصد دارید کسب و کار کوچکی راه اندازی کنید و فعلا برنامه ای برای گسترش آن ندارید
- اگر قصد دارید بدون کد نویسی کسب و کارتان را راه اندازی کنید، و به راحتی وب سایت خود را مدیریت کنید
چه زمانی از سرور مجازی استفاده می کنیم؟
- شما بودجه کافی برای خرید سرور مجازی و پرداخت هزینه های لایسنس را دارید
- شما به فضا و پهنای باند بیشتری احتیاج دارید
- برای رشد کسب و کار و گسترش آن در آینده برنامه ویژه ای دارید
- شما دارای کسب و کار بزرگی هستید
- شما دارای کسب و کاری هستید که، سرعت رشد آن بسیار زیاد است
سخن آخر (تفاوت هاست اشتراکی و سرور مجازی)
در این آموزش قصد داشتم، شما را با تفاوت های هاست اشتراکی و سرور مجازی آشنا کنم. اگر قصد دارید کسب و کار جدیدی را راه اندازی کنید. هاست اشتراکی می تواند بهترین گزینه برای وب سایت شما باشد. هاست اشتراکی بخاطر هزینه بسیار کم، امنیت خوب و همچنین مدیریت وب سایت با CPanel گزینه مناسبی برای وب سایت های تازه تاسیس می باشد. سرور مجازی نیز بخاطر سرعت بالا و امنیت بسیار خوب و منابعی مانند پهنای باند بالا، فضای میزبانی وب مطلوب، می تواند برای وب سایت های پرترافیک و بزرگ گزینه مناسبی باشد.
منبع: شانی وب